tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Update werkzaamheden

maandag 12 oktober 2020

Ook afgelopen tijd hebben we niet stilgezeten in Westerwolde. Tijd voor een update!

Aannemer Oosterhuis rondt de werkzaamheden in Westerwolde af. Al vele jaren zijn we actief in het gebied en is er veel werk verzet. Maar nu ziet het er naar uit dat eind dit jaar de werkzaamheden rondom de Ruiten Aa afgerond zijn. Al moet er nog wel wat afrondings- en herstelwerk gedaan worden.

Laatste werkzaamheden: beplanting en bruggen

Aannemer Oosterhuis is bezig met de afwerking in het gebied. Her en der wordt nog een bult zand weggehaald en overig materiaal wordt opgeruimd zodat het werkterrein netjes achtergelaten kan worden. Dit najaar wordt beplanting aangebracht op de esranden en op diverse andere plekken. Ook worden er nog verschillende onderhouds- en voetgangersbruggen geplaatst in Ter Borg. Deze houten bruggen zijn gemaakt bij Wedeka in Ter Apel en worden ook door hen geplaatst.

Hieronder enkele foto’s van de nieuwe brug nabij Jipsinghuizen Zuid. Op de foto’s is ook een zogenoemde voorde zichtbaar. Dat is een ondiepe plaats in de waterloop. Onderhoudsvoertuigen kunnen hier gemakkelijk doorheen.

Foto’s: Brug met Voorde, Jipsinghuizen Zuid. Uit het fotoarchief van Prolander.

Foto: Plaatsen van een brugdek. Uit het fotoarchief van Prolander.

We krijgen van bezoekers uit het gebied veel complimenten over het gebied, maar er is voor direct omwonenden natuurlijk ook wel wat overlast geweest door de werkzaamheden. We hebben ons best gedaan om dit tot het minimum te beperken.

Extra foto’s van de werkzaamheden in het gebied

Foto: Doorbraak van een tijdelijk dam bij de debietmeetgoot aan de Renneborgerweg. Uit archief van fotograaf Maj-Britt.

Foto: Nieuwe meander bij Jipsinghuizen zuid. Als u goed kijkt dan ziet u de voorde en de fietsbrug. Uit archief van fotograaf Maj-Britt.

Foto: Esrand-herstel. Uit het archief van fotograaf Maj-Britt.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 12-10-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260