tekengrootte: -+

 

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Wandelen in Westerwolde

vrijdag 14 auguatus

Vrijwilligers timmeren hard aan de weg om de wandelpaden in Westerwolde begaanbaar te maken. We hebben een update.

Een aantal weken geleden heeft de Stichting Wandelen in Westerwolde via RTV Noord een oproep gedaan om vrijwilligers te werven. Vrijwilligers zijn nodig om het Westerwoldepad in Westerwolde weer toegankelijk te maken. Deze oproep heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn maar liefst 60 aanmeldingen binnengekomen. Nu wordt met een groep vrijwilligers hard gewerkt om markeringen voor bewegwijzering op paaltjes en bordjes aan te brengen en de paden vrij te snoeien. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden half september afgerond. Dat betekent dat het Westerwoldepad vanaf dan weer toegankelijk is. Als wandelaar kun je je geluk op in Westerwolde, want je kunt wel afstanden tot 80 kilometer afleggen.

Noodzakelijke werkzaamheden

De werkzaamheden zijn noodzakelijk. Wanneer het gebied niet onderhouden wordt, groeien de paden dicht en verdwijnt de markering. De vrijwilligers onderhouden minimaal twee keer per jaar het gebied, zowel voor het Westerwoldepad als de overige 39 wandelroutes van Stichting Wandelen in Westerwolde.

Vrijwilligers

Door het meanderen bij het traject Renneborgerweg – Ter Walslage is het pad behoorlijk verlegd en is een nieuwe route aangelegd. Het pad lag voorheen langs het fietspad, maar nu langs het water bij de Ruiten Aa. “Ik ben blij dat de vrijwilligers de wandelpaden toegankelijk maken. Ook heb ik gezien dat er verschillende nieuwe bruggen aangelegd zijn door de aannemer. Het wordt hier heel mooi”, vertelt vrijwillig padcoördinator Henk Oosterhuis.

Bewandelbare paden

Benieuwd welke paden al toegankelijk zijn? Bekijk de website van Westerwoldepad. Of wandel één van de 39 wandelroutes van Stichting Wandelen in Westerwolde. Er is nog geen markering aangebracht op de paden, maar er is wel een beschrijving beschikbaar. Bent u slecht ter been? Ga dan naar het beleefpad (dit is een betonpad), route 39 in Smeerling. Ook door Staatsbosbeheer wort momenteel gewerkt aan de bewegwijzering van routes rondom Sellingen en Ter Borg. De ronde palen met geschilderde kop maken plaats voor houten vierkante palen met een pictogram.

Blog

Jelka Vale van Staatsbosbeheer schreef eerder een blog over wandelen in Westerwolde. Benieuwd naar meer informatie over het gebied? Lees dan haar blog: https://www.boswachtersblog.nl/groningen/2020/07/17/groningen-voor-elk-wat-wils/

Roelageweg – Meebos

Foto: uit het archief van Henk Oosterhuis, Roelageweg – Meebos.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260