30 jaar gebiedsinrichting Westerwolde

Na 30 jaar zijn de werkzaamheden rondom het beekdal Ruiten Aa afgerond. Dat vierden wij op vrijdag 20 mei 2022 met een symposium. Op deze pagina vind je alles over deze mooie dag vol inspirerende interviews, presentaties en excursies.

Inhoud symposium

In de ochtend beantwoordde een interessante groep sprekers relevante vraagstukken. Wat maakt dit klimaatrobuuste beekdallandschap zo bijzonder? Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst? In de middag was er een buitenprogramma en konden mensen in gesprek met ‘de makers’ van het gebied.

Symposium

Benieuwd hoe deze feestelijke dag verliep? Bekijk de foto-impressie via onderstaande knop.

Bekijk de foto's

Aftermovie Symposium Westerwolde

Op vrijdag 20 mei 2022 vierden wij 30 jaar gebiedsinrichting tijdens het symposium Westerwolde. Met veel plezier blikken wij terug op een mooie dag vol inspirerende interviews, presentaties en excursies.

Bekijk aftermovie

Lokale effecten Natuurnetwerk Nederland

Hoe beleven mensen het nieuwe beekdal Ruiten Aa? De video laat de lokale effecten van het Natuurnetwerk in Westerwolde zien. Recreanten, ondernemers en experts komen aan het woord.

Bekijk de video

Lancering trein Westerwolde

De viering van 30 jaar gebiedsinrichting was ook het startsein voor een speciale trein met de naam Westerwolde. Burgemeester Jaap Velema lanceerde de trein Westerwolde officieel op de dag van het symposium. De trein rijdt de komende jaren door Groningen en Friesland.

Bekijk de video