Activiteiten en Publicaties

Om te vieren dat de gebiedsinrichting is afgerond, hebben we een reeks activiteiten en publicaties gepland.

Symposium

Op vrijdag 20 mei 2022 organiseerden we een symposium voor genodigden. In de ochtend beantwoorde een interessante groep sprekers actuele vraagstukken. Wat maakt dit klimaatrobuuste beekdallandschap bijzonder? En waar liggen de uitdagingen voor de toekomst? In de middag kon je de natuur en het landschap beleven tijdens een buitenprogramma.

Meer over het symposium

Landschapsbiografie

De Landschapsbiografie van Westerwolde vertelt over de ontstaansgeschiedenis, kwaliteiten en toekomstmogelijkheden van het landschap. Bestel het boek online of koop deze bij de lokale boekhandel.  

Online magazine

In het online magazine lees je verhalen van betrokken experts, bestuurders, bewoners en ondernemers. Zij blikken terug op het proces, nemen u mee op avontuur in Westerwolde en laten u de resultaten van de herinrichting zien.

Naar het magazine

Routekaart

Met de routekaart fietst u op eigen gelegenheid door het gebied en langs bijzondere plekken waar de veranderingen in het gebied Westerwolde zichtbaar zijn. Met deze wandelroutes maak je al wandelend kennis met de veelzijdige landschappen die Westerwolde te bieden heeft.